Assalamualaikum warahmatullohi Wabarakatuh

Marquee

Dengan Nama ALLAH Yang Maha Pemurah Lagi Maha Pengasih :)

21 tahun kdg2 angin molek , kdg2 dop berangan itu rutin harian online suke politik suke multimedia n programming , tp tk prnah faham ape yg lect ajar susah jatuh cinta , susah melafazkan , susah melupakan swimming

Manusia berusaha mendapatkan apa yang mereka inginkan , tanpa pengetahuan manusia , Manusia sudahpun dapat apa yang mereka perlukan , Ya Allah , Terima kasih

chakoiii cikmiee

Haa , bagi yang ta tawu meh sini kau tawuu kan , hehe , aku memang daa lamee taa online siang2 neyh , dalam due arii daa kott , ngeee , aku pergi tolong abang ipar aku meniage chakoii , perghh .. aku dengan besssttpwwen aku bolat . :D .. so macam2 ragam ade kat sane , maksud aku pelanggan ... heheh .. ade yang jenis baikk .. ade yang jenis ta sabar .. aku plak yang kene sebar melayani karenah mereka :) adatlah tu un .. walawpom penat tapi bestt nyer memang lahh :))) puass atii .. chakoi abg ipar ak tu mmg boley dikatekan femess la gak .. ramai owg yg snggup tunggu , beratur , dan order lebih dr RM5 .. antare makanan femes kat sane adelah pau kacang , pau kentang , cucur udang dan pau sardin . sape yang duk IM tu ley dtg k , depan fetty laundry , :) .. citer dy bermule seorang makcik dan abg tuh .. abg tuh memang daa lame menunggu tp tak pasal2 makcik tuh dtg ckp die lagi lame tunggu , daa ~ jadi pergaduhan plak kat situ ... berebut chakoii , dh la mase tu huujjaan . chakoii daa abes , ta pasal2 aku kene marah ckp aku neyh kene kauseling , hampeyhh .. last2 abg aku bg seinggit sorang puas ! ~

sup sayur buatan aku ~

kowang tawu tak yang aku neyh tak pandai masak ? *jujur , bukan xpandai masak je , potong bawang pom aku KO .. oke .. nak citer , sayur neyh kire bertuah lah dapat dimasak oleh aku , mak aku lah suh massaak , tp aku gune perencah sup sayur lah , nak buat perencah sendiri ? HAMPEHH ! ..
haa ni lah bahan bahannyer , eyh nampak kakii akuuu ~
haa yang neyh tengah dalam proses masakan
TARAAA ~ siap untuk dihidang ~ dan keputusannyer adelahh ~
-
--
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-orang putih cakap ~ NOTBADD~

malaysia VS indonesia

haaa , terdahulu saye ingin mengucapkan TAHNIAHH ! kepade pemain pemain MALAYSIA , SAYA BANGGA JADI ANAK MALAYSIA :) , pemain semua memang hebatt hebatt belake ahh , ngee .. saye turut gembire diatas kemenangan ini walaw saye tak layan bola , heheh , kalo MU VS CHELSEA tu mmg laa ta layan , ye ahh bukan dapat ape pom sokong dyeowg , tp lau MALAYSIA , kompem laa dapat rase bangge :)) .. TAHNIAH !! , tapi kenape orang indonesia tak puas puas hati lagi ? semalam aku ade masuk room pahang1 , then aku tengok ade org indonesia dengan nicknamenye boysukacamsex .. dye tak habes habes kutuk malaysia , die cakap malaysia ni pencurii , nak ungkit lagi ke ? aku memang la tabikk *ye x ? dye sebab dye sedang mempertahankan maruah negara die , tapii macam mane die nak mempertahankan maruah negare die sedangkan nickname dye pom x btol ! nickname mcm tuh nk mempertahankan maruah negare ? dye sendiri tak de maruah dengan nick mcm tuh , papehal bukan nak kutuk indon lah , tp cube lah kite berbaek ? haa baru lah amann :) *daa mcm ahli politik lak

penyapu ohh penyapuu !

haaa , hari neyh aku mintak duet kat bapak aku , bangun pagii pagii daa mintak duet , aku ngaduu kat bapak aku , ckp at dye mak aku tuu suh buat mcm2 tp naa bg rm2 jee , bapak aku dengan muke yg sgt kesian , bgtaw ak , dye suh aku sapu rumah je , dy bg RM50 , tuu je ? boleyy lah , haa neyh dye kisah penyapu , sambil aku menyapu merangkap mengowat jiran sebelah menyebelah , aku terfikir .. kasih syg neyh ibarat kan menyapu sampah , kite debu dye .. maksudnye adelah perbezaan antare kasih sayang ibu bapa dan kasih sayang bf or gf .. ok , kasih sayang ibu bapa neyh ibaratkannnn org malas ataw dipakse  menyapu sampah ..org mlas sapu smpah dye sapu ganaass ganass pastu dye simpan bwah kerusi *bukan aku keyh ? prnh skali je buat :D ... haa mcm tu lah kasih syg ibu bape .. walawpom dye slalu marah kite, pukul kite tp dy ttp simpan kite , syg kite .. dan kasih syg gf bf neyh ibaratkan org rajin sapu sampah .. org rajin neyh dye sapu slow slow , dengan penuh perasaan .. tp akhirnye ? dye campak debu tu dalam tong sampah ?! mcm tu lah bf gf kite .. mule mule indah romantik , bile daa taa nak pakai dye campakk kan kite .. ngeee renungkanlah , selamat beramal *tiibe
mereka mereka ini ade lah kaler kehidupan aku tawu , kalel aku dari putih kini sudah berkaler kaler , tengss :)

*makan nakk , jangan sebok bergamboor !

Novel ketika cinta bertasbih

yang episod 1 daa ader , * lum abes bace agi ! tapi yang episod 2 cari ta jumpe , sape taw at aner , inform k ! love dis story !

adekah aku seorang islam ?

Allah ! aku terlalu bnyak dosa terhadap Kau , Maafkan aku ! Allah , aku ingin bertaubat padaMu , tapi aku malu Ya Allah , aku malu dengan sikapku begini , aku malu terhadap semua perbuatanku trhdapMu , masehkah kau menerima aku Allah ? masehkah kau meredhai aku , Allah , maafkan aku , aku lalai padaMu , aku lupa padaMu , disaat aku dilanda musibah ,padaMu tempat aku mengadu , padaMu tempat ak bermohon , aku bersujud tanda sejuta kemaafan , sejuta keampunan , aku berdose , aku berdose , aku gagal menjadi seorang islam yang sempurna , masehkah Kau menerima aku ? masehkah Kau memberi petunjuk padaku ? aku ni cuma manusia yang mencari erti kehidupan sehingga aku melupakan Kau yang sentiase berada disisi ku , aku kecewa bila cintaku ditolak oleh seseorang tanpa kau sedari , cinta Kau melebihi segalanya , Allah , maafkan aku , adakah aku masih diterima sebagai islam ? maseh islamkah aku ? adekah aku seorang islam ? ampuni aku Allah :(

AL-FATIHAH untukku ,

sayang..

hari ini kita bersama bergelak tawa.
hari ini kita bersama berjalan,
hari ini kita bersama melalui saat saat indah didunia,
hari ini kita bersama membina sebuah cinta yang kekal selamanya

tapi sayang,..

maafkan ak kerna esok bukan lagi hari ini,
esok aku akan pergi meninggalkamu sendiri,
kerna sudah ditakdirkan didunia ini,
yang pergi takkan kembali lagi..

sayangku selamanya,

seperti yang dijanjikan olehNya,
aku dijemput oleh para malaikat,
untuk pulang ke dunia asal,
yang menjanjikan syurga indah untuk semua umat,

maafkan aku sayang,

aku terpaksa pergi dulu sebelummu,
sudah tiba masanya untukku,
berpisahlah jasad dan rohku,
yang takkan kembali lagi untukmu.

sabarlah sayang,

mati lah aku, hancurlah jasad ku dimamah bumi,
sayang ku padamu takkan pudar,
tetapi cintaku padamu tetap didalam hati,
bila tiba waktumu,kau pasti akan bersamaku selamanya,

terakhir dari ku, sayang,

bukan tangisan yang ku pujakan dari mu,
hanya kebahagiaan duniaakhirat ku berdoa untukmu,
bukan menziarahiku yang ku nantikan darimu,
tapi, AL-FATIHAH untukku yang ku harapkan dalam doamu..

hoBiii

eyhhh , aku pergii lah bertandang ke bloggg blogg org un , aku tgok , ish ish ish , sume tules sal hobi n minat dyeowg , asal aku taa eyh ? naa citer gaxx , taa kiree naa jugaxxx naaa jugaaxxx !!! Aku citerr eyh ?? ok bermule darii minat aku sejaxx dari kecil sampai besar yang taa tinggi tinggi neyh ! 

haaa , kalo kowang naa taw , aku neyh sangat obses pada earphopne neyh , neyh bawu separuh dr earphone aku taww ! ade bnyak lagii , aku taa ingat larh , tapi aku stat giler earPH neyh maybe bawu agi dr form 2 !
haaa , ni bawu separuhh , ade lagii tawww , neyh la yang aku sayang , NOVEL ! , daan novel paling aku suke adelah bila sena kembali berbunga , novel ni hadiah dari mak aku yang tahu aku suke buku neyh ,.. kisah dy mengenai fika , perempuan yang sangat tabah , besttt ! ade sambungan , bila sena kembali berbunga 2 .. karya amaruszati noor rahim , da best ! dan novel yang buat aku menanges ade lah kau cipta kasih karya azilah wahab , perghh cedey , mengisahkan liku liku kehidupan 4 beradik , swear bestt !
haaa , aku minat pade olive oil , kowang taww ta , aku memang wajib ade bende neyh , daa beribu ribu botol rasenyerr , dari aku darjah 6 tawwuu ! ,bukan untuk rambut k , aku mmg taa suke pkai oil di kepale , tp utk jerawat , .. aku taa pernah beli produk hilangkan jerawat sbb olive oil neyh mmg baguss tawwu , ngee <3
 aku dengan air memang taa dapat dipisah kan , sume owg mcm tu un ? aku akan bawak botol air neyh kemanee saje aku perggii , ni antare botol aku , ade satu lagi kaler purple , peneman ku kesekolah , tp td carri ta jumpe , basuh agaxnyer , ngee
haa , ni paling berharge , cincin ni adelah cincin mak nan ayah aku , yang aku simpan , aku sayang cincin neyh , taa sangke taste dyeowg same ! ngeee , aku ta boleyh pakai cincin cozz aku elergik , so aku simpan sahaje , <3
haaa ni larh bestpwenz aku , yang buncett cam aku tu name dye rickrick , aku beli nan xpwenz aku , kecek , ni dy punyew so kite tukar mase kter beli , yang sekor agi tu gelap cam aku tu , berber , tu adelah pemberian arwah boyPwenz aku , dy taa mampos lagi k , jasad maseh hidup , tapi chenta dye je dah mati , so aku anggap dy daa mati , tp aku ttp simpan dye , sbb dye ta bersalah dlm hal ni kan berber , berber baek , slalu dgr nasehat aku , masalah aku, tp yg aku slalu bwak gi mane2 , adelah rickrick , dan aku nan rickrick bawu je alek dr KL nan rick rick ,

p/s : adatlah tu , sume owg benci exboy dye kann ?

jeniss ular berbisa !




ularr neyh lagii bisee beb !

Ditemukan habitat ular paling berbisa didunia.
Nama Latin : Ularius Kasurius Cretcretach
Nama ngetop : Uler Kasur
Lokasi populasi : Seluruh dunia
Jumlah species : Hampir setengah populasi manusia
Deskripsi :
1. Jenis ular ini termasuk sakti.
2. Tidak mempunyai mata.
3. Bereaksi sangat ganas pada wanita,
4. Bermulut satu.
5. Berkepala mirip kepala Jamur (tipe lainnya yang masih satu spesies memiliki lapisan kulit ekstra,biasanya ada di daerah Asia Timur).
6. Warna variasi dari pink Europe sampai Hitam (Africa, Irian,sunda, dll).
7. Tidak memiliki taring tetapi memiliki semburan bisa yang sangat sangat berbahaya.
8. Ukuran bervariasi dari sekitar 3″-8″ tergantung dari jenis atau sub-species.

Gejala : Menyerang (biasanya) wanita di bagian bawah perut, mengakibatkan korban kehilangan kesadaran sesaat, dan seterusnya diikuti oleh muntah-muntah untuk kemudian perut menggelembung dan rasa sakit yang sangat setelah 9 bulan.
Catatan : Tidak semua serangan berakibat “fatal”.

Natural habitat : Dapat ditemukan di kamar tidur.
Antidote : Ada beberapa vaksin untuk wanita dan belum ditemukan untuk
pria, karena efek “bisa” belum jelas pada pria.

Cara menaklukkan: Bila anda berhadapan dengan ular ini, jangan kabur dan jangan pula ngumpet, inilah trik untuk menghadapinya:
A. Pegang lehernya dengan 4 jari anda sementara ibu jari menghadap keatas.
B. Pegang dengan lembut dan gerakkan tangan anda naik turun.
C. Ini akan mengakibatkan ular itu jadi sangat agresif dan rapuh, sehingga dia akan mulai menyemburkan bisa.
D. Proses mengeluarkan bisa ini sepenuhnya tergantung dari si pawang dan kapan terakhir kali ular ini menyerang.
E.Setelah menyemburkan bisa, ular Kasur akan tidak berbahaya selama sekitar 20 menit.

Penutup : Ular Kasur walaupun berbisa tidak sepenuhnya berbahaya, bila diperlakukan dengan “baik” dapat menjadi piaraan yang menyenangkan.

8 ular paling berbisa didunia !








1. Coral Snake (Micrurus fulvius ), ular ini ditemukan di Amerika Utara.
2. Tiger Snake (Notechis scutatus ), ular ini di temukan Australia.
  3. Beaked Sea Snake (Enhydrina schistosa )
4. Boomslang (Dispholidus typus ), ular ini di temukan di Africa.
5. Saw Scaled Viper (Echis carinatus ), ular ini ditemukan di Timur tengah.
6. Fierce Snake atau Inland Taipan (Oxyuranus microlepidotus ). Hidup di Australia, ini adalah ular yang paling mematikan didunia. Bisa nya yang 11 omg bisa untuk membunuh 100 orang atau 250.000 tikus. Bisa ular paling mematikan didunia ini setara dengan 750 kali ular kobra!
7. Taipan (Oxyuranus scutellatus ), ular ini di temukan di Australia.
8. Australian Brown Snake (Pseudonaja textilis ). Hidup di Australia, Papu Nugini dan Indonesia. satu per empatbelas ribu bisanya sanggup untuk membunuh manusia. Ular berbisa ini sanggup bergerak cepat dan sangat agresif.

snakeeeeee ohhh ulaar

aku suke binatang neyh , cume tunggu mase nak pelihare je menatang neyhh , harap suatu hari nnt dpt lah yerrr , nk bela skunk ta boleyh , mak aku takut sgt nan dy neyhh *gedikk ! 
dan ular idaman aku adelah ular spesis albino or python ! hope stu ari t dpt yer , AMiNNN !

couple ? No !

gileeyyh VAVII ! aryy neyh 3 owang nak masuk line aku !! mintak kapell , siall laa , aku setie kat sowang taw !? ta boleyh masuk line , ta boley ta boley ta boleyy !! jangan !
dalam hati aku maseh menunggu ali saifuddin :)

magical garden wedding themes

opppppppppppppppps ! aku bukan naaa kawen k , cume suke tgokkk theme neyh , cuttee unn ???

Haa , awchaxx awchaxx

selamatt pagiii ,
terima kasih pamperss ,
adik tidur lena sentiasaa ,
serapannya hingga sepuluh jam lamanya ,
adik bangun dengan riangg 1! 
* woitt , tongahh harii dohh neyh , jam sudahh 1:09 pm


hari neyh , aku terlepass pergi appoitment doktor sayuti , huhh , tulahh online facebook sampay pagi lagi , tgok tgok .. salah sendiri tapi facebook dipersalahkan .. ta per lah , lagi pom mak aku tuh penattt .. so dye ckppp ari khamis neyh k , nnt dy msg doktor tuu , haa ni lagi satu .. telinge aku dah berminggu minggu lamenye bengkak .. sakett oucch ... taper lah .. dugaan .. eyh eyh lapar nyer pewoott .. tp dapor aku neyh ta pernah berasap pada pagii harii , eyh da pagi ke ? ta sedarrrr .. daaa ~ salam

 

lagu neyh tade kene mengene pom , cume suke sajee

Haa , inilah salah satu lagu peberett hindustann aku

layan dangduttt boyhh malam malam neyhh , sweettt

yang kau sangat ku cinta
yang kau paling ku sayang
hidup matiku aku serahkan
hanya untukmu sayang
cuma kamu.....
cuma kamu dihatiku
dunia ini sepi kurasa
tanpa dirimu ada disisiku
*
yang kucinta padamu
yang kusayang padamu
engkau dan aku telah menyatu
satu jiwa dalam cinta
**
andaikan matahari terbit dari barat
tak akan goyah cinta aku kepadamu
apa pun yang terjadi aku tak peduli
relaku mati demi dirimu kasih
aku tetap milikmu
tuhan restuilah cinta
kami berdua sampai nanti

YANG TERSAYANG amelina& iwan

satu hari punyer bengong ,

haa , arii neyh ade lah arii paling bengong skali , HAHAHA , pasal bapakk ak , sume jadi kaboottt , malas na citerr , yg pastii , fuhhh ... harii ni 13/12/2010 , aku teman mak aku gii checkup , esok 14/12/2010 , mak aku pulak teman gi checkup then bla bla bla ,tadi kat kuantan parade , seluar aku basah *bukan kencing ngok , malunyer nak jalan , Allah saje yang tahu malu malu malu  tp berbaloii sebab dapat botol besarr , muleiii harii ni aku kene bnyak minum air , *ye dogg , bukan air coke , pepsi , orange tp air suam ! bahasa kampung , air tawarr .. nggeee sbb berat aku dah ^^ kg taww ? smamlm gi timbang kat pntai selamat , HAHA , beratt doowwhhh , bahagian yg perlu akuuu jagee , * perlu ke bgtaw ? 


  • peroottt   *perott aku bolatttt comel
  • peha        *hurmm not badd
  • lengannn  * mcm gampett je bhgian neyh 
  • leherrr     *mmg susah part neyh


good luckk ! sebelum gi PLKN !

Buka Hatimu-Armada Band

tentang april

lahir di bulan April.
Berikut ini adalah analisis kasih sayangnya :
Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ : Selalu memendam perasaan terhadap individu yang dicintai.
Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ : Sukar dan malu dalam meluahkan isi hati.
Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ : Sentiasa ingin diberi perhatian.
Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ : Amat cemburu dalam perhubungan.
Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ : Kesetiaan teguh terhadap pasangannya.
Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ : Emosi cepat terusik dan mudah terluka.
Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ : Sentiasa menjaga hati pasangan dan pandai memujuk.
Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ : Romantik dan terlalu romantik.
Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ : Sukar melupakan pasangan walaupun dilukai.
Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ : Sukar berlaku curang dan amat menyayangi pasangan.

*swear semuanyerr betul !!!

A special world

A Special World

A special world for you and me
A special bond one cannot see
It wraps us up in its cocoon
And holds us fiercely in its womb.

Its fingers spread like fine spun gold
Gently nestling us to the fold
Like silken thread it holds us fast
Bonds like this are meant to last.

And though at times a thread may break
A new one forms in its wake
To bind us closer and keep us strong
In a special world, where we belong.
i love you doraemon , dari kecik sampaii besar , ta pernah jemu aku dengan kucengg neyhh

i LoVe u MaheR Zainn

Every time you feel like you cannot go on
You feel so lost and that you’re so alone
All you see is night
And darkness all around
You feel so helpless you can’t see which way to go
Don’t despair and never loose hope
Coz Allah is always by your side
Insha’Allah Insha’Allah Insha’Allah
You’ll find your way
Insha’Allah Insha’Allah Insha’Allah
You’ll find your way
Every time you commit one more mistake
You feel you can’t repent
And that it’s way too late
You’re so confuse
Wrong decisions you have made
Haunt your mind and your heart is full of shame
Don’t despair and never loose hope
Coz Allah is always by your side
Insha’Allah Insha’Allah Insha’Allah
You’ll find your way
Insha’Allah Insha’Allah Insha’Allah
You’ll find your way
Turn to Allah
He’s never far away
Put your trust in Him
Raise your hands and pray
Oohh Ya Allah
Guide my steps don’t let me go astray
You’re the only one who can show me the way
Show me the way
Show me the way
Show me the way
Insha’Allah Insha’Allah Insha’Allah
We’ll find our way
Insha’Allah Insha’Allah Insha’Allah
We’ll find our way
Insha’Allah Insha’Allah Insha’Allah
You’ll find your way

assalamualaikum dunia ,

setelah beberape lame aku ta ber-blogger , akhirnye aku ber-blogger jugaxx , nggeee ... tp tittle blog bwu aku neyh peliixx sket , ohh yeahh , nak kasi taw , aku ta kisah k , kowang nak follow ke x nk , its up to u ..HAA , aku mmg ta buleyh stat writing , kalo da stat , marang kerapu ka pundekss marang skeperss akan kuar , maksudnye aku akan merapu , sebab tu aku selalu ta lulus bahasa malaysia , sebab aku selalu merapu , merapu tu ta bagus sebernanye , tp na buat mcm mane , aku hanye insan yang lemah yg hanya tahu merapu , haa tengok2 da mule merapu , cisss ta gune punye budak merapu , eh jupp , merapu tu ape ? adik beradik merebeng eyh ? ataw maksu moyan ? dah dah anoe , jangan merapu disini oke , satu dunie nak bace neyh *perasan .. neyh la runting harian aku , berangan berangan berangan , mmg ta sah kalau ta berangan , kene sah la..kalo ade yg ta sah tu , kite sah kan ... berangan mmg da jadi sebahagian dari hidup aku , kadang kadang aku rase , hidup dalam dunia khayalan tu lagi bagus dari dunia seberna , sebab dengan hanya tu lah kite kadang2 mampu tersenyum sendiri , cube kite bayangkan , dunia seberna dengan dunia khayalan kite ? jauh bezaa kann .. Allah maha adil , maybe DIA tidak mahu memanjakan manusia dengan memberi semua impian manusia tanpa usaha , kalau gituu lemookkk ahhhh ... macam aku jugaxx , aku hidup dalam suasana yang perfect , tp ade satu jee yang ta perfecttt , dye !!! haa tengok ? Allah itu bijak kan .. DIA xbg kite 100% apa yg kite impikan , tp DIA suruh kite usahakan sendir , itu lah ALLAH SAYANG KITE , tp kite?? * aku cakap owg tp sembahyang ponteng slalu . .so kalau kite mahukan sesuatu , kite kene USAHA , DOA , TAWAKAL .. cheeessseee :) *pehal tibe makanan peberet tikus ni kuar ? <3